torsdag 1. desember 2022

A-LARM Pårørende på nett i desember




Tirsdagsmøter: Digitalt temamøte for pårørende

I desember har vi ikke temaer med gjesteinnledere, men vi har delingsmøter med jul som tema. Erfaringsmessig pleier det å være nok julebekymringer å ta av - hvordan gjør vi det med alkoholservering? Hva kan vi gi i gave til noen som selger alt hen får?

I disse møtene er det vanligvis mulig å delta anonymt, uten å slå på kamera, men når vi har delingsmøter, har vi kamera på. 

Påmelding er ikke nødvendig.

Møtet varer fra kl 19 til 20. Det kan være lurt å logge seg på noen minutter før. 

Det er samme lenke hver gang:

https://us02web.zoom.us/j/86284939338
Meeting ID: 862 8493 9338


Delingsgruppe for pårørende, digital, på Zoom:

Den første og tredje onsdagen i måneden er det digitale delingsgruppemøter for pårørende.  Ingen påmelding er nødvendig. Vi møter hverandre med taushetsplikt og raushetsplikt i et trygt digitalt rom.

Møtene varer fra 18.30 til 20.

Det er samme lenke hver gang:

https://us06web.zoom.us/j/97246641888?pwd=bmVHUnZxZmExdklBQnRoVmI5eWV4UT09

Meeting ID: 972 4664 1888

Passcode: 365018


Adventsstund:

Hver adventssøndag kl 18.30, møtes vi på Zoom, for å tenne lys og snakke litt om juleforberedelser.

Elsker du jul, eller er du kanskje søstera til Grinchen? Har du bakt sju slag, vaska gølv og børi ved, eller skjønner du ikke hvordan du skal komme i mål?
Har du huset fullt av folk du trenger å slippe unna en time, eller tilbringer du søndagen alene?
Uansett hvem du er eller hvor du er, er du velkommen til å tilbringe en søndagstime med oss. Alle følelser er lov, og det er lov å gi juleråd!

https://us06web.zoom.us/j/87347128830?pwd=bDJJN1B1K24yRXcra05OUjkxZE9IUT09

Meeting ID: 873 4712 8830

Passcode: 308891


Digitale pårørendekurs, nye kurs med oppstart i januar:

Går over seks ganger a to timer. Vi kaller dette pårørende grunnkurs, og tanken er at pårørende har rett til gode liv uavhengig av hvordan det går med den som ruser seg. Gjennom samtale og refleksjon diskuterer vi vår egen pårørenderolle, bli bevisst vår tanke- og handlingsmønstre, snakker om omsorg som ikke virker og prøver å finne fram til verktøy som hjelper oss i hverdagen. Gruppene er små og trygge, og ledes av pedagog med egenerfaring som pårørende. Kursene settes i gang fortløpende ved behov, både på dag- og kveldstid.


Lukket mestringsgruppe:

Etter pårørende grunnkurs, får deltakerne tilbud om å fortsette i lukket, digital mestringsgruppe. Her tas det opp ulike temaer knyttet til det å være pårørende. De som har gått på grunnkurset, får egen mail med datoer og lenke.


Enesamtaler:

I samarbeid med PUR (pårørende ung rus), tilbyr vi enesamtaler med likepersoner. Ta kontakt om du ønsker dette.


Fedregruppe: For fedre/menn som er pårørende til en rusavhengig. Digitalt møte første onsdag i måneden. Ta kontakt om du ønsker lenke. Arrangeres av PUR, men vi får være med.


Fysiske møter:

Gå inn på A-larms hjemmesider (https://a-larm.no/) for å se aktuelle tilbud der du bor. Tilbudene varierer rundt om i landet. 

Noen steder er det egne pårørendegrupper, andre steder er det SNU-grupper eller Kaffeprat. Flere steder er det mulighet for drop-in-samtaler og sosial fredagskafe. 

Tilbudene våre er gratis. Ta gjerne kontakt om du lurer på noe.


Vigdis Løbach, pårørendeansvarlig i A-larm                        

Tlf: 480 78 371 | epost: vigdis@a-larm.no


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar