mandag 30. april 2018

Ikke vær en langer for ungen din

Av og til, heldigvis ikke ofte, har jeg hørt foreldre si at de sender med mindreårige barn en flaske vin. Ok, vi snakker ikke om småunger her, men ungdom som snart nærmer seg alderen da de kan gå på polet og handle sjøl. 

Men, altså, gjør du det, bryter du loven. Selv om du er uenig i aldersgrensa, er den satt. Er du uenig, kan du ta opp kampen politisk, ikke gjør det hjemme. Hvis du synes det er viktig at ungdom lærer seg å respektere landets lover, sørg for at du gjør ditt for å oppdra henne til det.

Og hvis du tenker at det er tryggere å sende med ungen din en flaske vin, for da vet du hva hun drikker: Du tar feil. Det du vet, er at hun drikker.

Du vet ikke hva hun gjør når flaska er tom. Du kan anta at det er andre mennesker der. Du kan anta at det er mer alkohol der. Kanskje er det andre rusmidler der, også.

Og så bør du anta at den ellers fornuftige ungen din har redusert dømmekraft etter å ha drukket den vinflaska du ga henne.

Så derfor, altså - ikke gi alkohol til mindreårige.
Ikke vær kul eller grei.
Vær forelder.

1 kommentar:

  1. Det er SÅ SANT!!!!!!!
    Liker den type formaning Vigdis ❣️

    SvarSlett

Erfaringssamling: Brukerne har talt - hva nå

  I slutten av november arrangerte KORUS Midt og Helsedirektoratet erfaringssamling etter Brukertilfredshetsevalueringen. I perioden 2017-20...